08 Februari 2019

Fiat 500 vanaf nu te zien in MoMa New York

De Fiat 500 Serie F die in 2017 aan de collectie van het prestigieuze Museum of Modern Art (MoMa) van New York werd toegevoegd, beleefde afgelopen zondag haar "debuut" en werd voor de eerste keer getoond aan het publiek. De auto staat tentoon in het kader van de expo "The Value of Good Design" die het verhaal vertelt van industrieel design door middel van kunstwerken van de MoMa-collectie. De tentoonstelling eindigt 15 juni 2019.

Het model dat tentoongesteld wordt in het MoMa, is een klassieke Fiat 500 uit de F-serie, de populairste 500 ooit, die geproduceerd werd van 1965 tot 1972. Samen met de andere versies (Sport, D, L en R) van de eerste generatie werden van 1957 tot 1975 in totaal meer dan vier miljoen exemplaren geproduceerd. De auto is een duidelijke expressie van vorm en functie die hand in hand gaan met een logisch en spaarzaam gebruik van materialen, en de overtuiging dat kwaliteitsdesign voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. De ontwikkeling van betaalbare, betrouwbare auto's als de Fiat 500 was essentieel voor de uitbreiding van de automobiliteit in het naoorlogse Europa.

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

 

Noot voor de redactie:


Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 140 landen. In 2018 verkocht FCA ruim 4,8 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").


Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirco Rácz, Public Relations Manager.
T: +31 (0) 20 3421 809
M: +31 (0) 6 52 000 188
E: mirco.racz@fcagroup.com
W: www.fiatpress.nl

 

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen